Acceuil / Tout / Infos journalières / « AS Monaco begint geduld te verliezen met Johan Vermeersch »

« AS Monaco begint geduld te verliezen met Johan Vermeersch »

Originele titel: AS MONACO BEGINT GEDULD TE VERLIEZEN MET RWDM BRUSSELS

HLN 23-1-2014

Bal ligt in kamp van Vermeersch

Al maanden wordt er gesproken over een mogelijke verregaande samenwerking tussen de Franse topclub AS Monaco en het noodlijdende RWDM Brussels. Vermeersch is begin december zelfs naar het prinsdom gevlogen om er met de directie te praten over de verschillende opties van samenwerken. Over een goede week sluit de wintermercato, maar actueel is het transferverbod nog steeds niet opgeheven. Tijd voor actie dus.

AS Monaco begint langzaam maar zeker zijn geduld te verliezen en stelde blijkbaar een ultimatum. Als voorzitter Johan Vermeersch niet dringend beslist om mee te gaan in het verhaal en het project dat Monaco met de Brusselse tweedeklasser voor ogen heeft, dan is de kans niet onbestaande dat Monaco zich volledig zal terugtrekken. En dat zou wel eens het begin van het einde kunnen betekenen voor de club van voorzitter Johan Vermeersch, die dit seizoen de eindjes aan elkaar moet knopen.

« Monaco is het getalm van voorzitter Johan Vermeersch stilaan beu aan het worden », vertelt Karim El Morabet, de contactpersoon tussen Monaco en RWDM.

« Van onderhandelingen is momenteel geen sprake omdat alle voorwaarden over hoe Monaco de samenwerking ziet, bekend zijn. Monaco wil op een professionelere manier werken, maar dat kan alleen al er op verschillende departementen versterking komt van mensen die kennis van zaken hebben. Wie dat allemaal gaat betalen? Het zal RWDM Brussels geen eurocent kosten, want Monaco wil in de eerste plaats mensen en logistieke middelen ter beschikking stellen. »

« In een tweede fase is Monaco bereid om financiële steun te geven als er al één en ander op de rails staat. Het was oorspronkelijk de bedoeling om nog mee te strijden voor de derde periodetitel, maar omdat we nog geen stap verder zijn dan in september vorig jaar, wordt dat een zeer moeilijke zaak gezien het zware programma. We moeten overwegen om reeds te beginnen met de voorbereiding op het komende kampioenschap. Er is alvast heel veel werk aan de winkel: zo moeten er spelers aangetrokken worden, een oefenprogramma in elkaar gestoken worden en een oefenstage gepland worden. »

Jeugdopleiding elitespelers

« Monaco wil ook investeren in een degelijke jeugdopleiding van elitespelers. Voorzitter Johan Vermeersch heeft echter de sleutel in de hand. Hij moet bereid zijn om de uitgestippelde weg van Monaco te volgen. Monaco gaat alvast (nog) geen cash geld geven, want het vreest dat het geld zal gebruikt worden om de schulden uit het verleden te dempen. Ik denk dat RWDM van Monaco overigens niet mag klagen, want Labor en Sourzac kosten de club een habbekrats omdat Monaco hun lonen betaalt. De tijd van talmen en twijfelen is voorbij.

Ik kan je alvast vertellen dat er potentiële sponsors klaar staan om zich te engageren in deze club als Vermeersch ‘ja’ zegt tegen het project van Monaco, want dan kan deze club, zijn spelers en supporters een mooi toekomstperspectief geboden worden. »

Johan Vermeersch en Karim El Morabet zaten gisterenavond bij elkaar, maar bij het ter perse gaan was er (nog) geen witte rook.

Un avis

  1. Bouge tes co…….. Vermeersch !

Donnez votre avis

Votre adresse mail ne sera pas diffuséeLes champs requis sont mis en évidence *

*

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

live webcam girls
Scroll To Top