Acceuil / Tout / Articles de presse / De nieuwe outfit zal gepresenteerd worden aan de supporters.

De nieuwe outfit zal gepresenteerd worden aan de supporters.

HLN 21-9-2013

(Francis Nevens)

Op zoek naar derde thuiszege

MIST RWDM BRUSSELS TEGEN ROESELARE TWEE STERKHOUDERS?

De kans is niet gering dat RWDM Brussels-trainer Didier Beugnies opnieuw een beroep zal moeten doen op de spelersgroep die vorige zaterdag met veel bloed, zweet en tranen kon winnen op Boussu-Dour. Geoffrey Cabeke, die deze week een individueel programma volgde, en Frederic Gounongbe, die nog steeds hinder ondervindt aan zijn been ondanks een tweede negatieve radiografie eerder deze week, zijn uiterst twijfelachtig.

Hoewel alle wedstrijden belangrijk zijn, wil de medische en sportieve staf van RWDM Brussels geen risico’s nemen met beide sterkhouders. Ze willen immers vermijden dat ze door te spelen zouden hervallen of nog zwaardere blessures zouden oplopen, waardoor ze voor langere tijd niet inzetbaar zouden zijn. Met de verplaatsing volgende week naar buur White Star Brussel in het verschiet wil men geen risico’s nemen. Daar wil de Brusselse tweedeklasser – begrijpelijk – met zijn sterkste ploeg kunnen aantreden.

« We kijken van wedstrijd tot wedstrijd », houdt Geoffrey Cabeke de focus op de match van vanavond. « Roeselare wordt geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, anders pak je geen punt tegen Sint-Truiden. Of ik vanavond na een weekje noodgedwongen rust mijn wederoptreden maak, zullen we vanavond weten. Ik heb deze week een individueel programma gevolgd en nauwelijks met de groep getraind. Natuurlijk wil ik spelen, maar ik ga geen risico’s nemen. De medische staf zal in overleg met de technisch staf de finale beslissing nemen. Als er geen risico is op hervallen en de coach wil me bezigen dan zal ik er staan, want op die korte periode van mindere trainingsactiviteit ben je niet al je conditie kwijt hé », lacht Cabeke, die best mag terugblikken op een goede voorbereiding en uitstekende competitiestart.

« Ik voel me prima in mijn vel. Dat ik meer aan de oppervlakte kom is deels te verklaren door de kwaliteitsinjectie die de spelersgroep ten opzichte van vorig seizoen heeft gekregen. Als je omringd bent door betere spelers, dan ga je vanzelf ook beter voetballen. Dat is de reden waarom ik ook offensiever kan en mag spelen. Mijn plaats wordt direct ingenomen als ik eens op ‘wandel’ ga », lacht de linksback. « Voort wordt er ook veel professioneler gewerkt, wat logisch is nu we over een complete en deskundige technische staf beschikken. »

Met 13 op 21 doet RWDM Brussels het bijzonder goed dit seizoen. Voor Cabeke is de huidige zesde plaats geen verrassing. « We staan op onze plaats, denk ik. En ik verwacht dat we rond die plaats een heel seizoen zullen ‘hangen’. De top is te hoog gegrepen is. Maar dat is dit seizoen ook de doelstelling niet. We zijn terug aan het bouwen », besluit hij.

Nieuwe outfit

Voorzitter Johan Vermeersch laat weten dat tegen Roeselare de nieuwe outfit zal gepresenteerd worden aan de supporters. « Een knappe uitrusting », weet hij, « waarmee we trouwens de enige club in België zijn die met het Italiaanse merk Macron speelt. »

Nieuwsblad 21-9-2013

RWDM Brussels

Gounongbe onderging een botscan om de evolutie van zijn blessure te onderzoeken.

Selectie: Sourzac, N’Diaye, Labor, Kere, Nollevaux, Doudouh, Bellia, Nicaise, Lkoutbi, Boufoulkitne, Camara, Seoudi, Bilgic, Some, Cabeke (?), Gounongbe (?) en Van den Eynde.

 

Donnez votre avis

Votre adresse mail ne sera pas diffuséeLes champs requis sont mis en évidence *

*

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

live webcam girls
Scroll To Top