Acceuil / Tout / Articles de presse / Forfait? niet zo zeker…

Forfait? niet zo zeker…

HLN 16-12-2013

Onterechte forfaitnederlaag?

ADVOCAAT VAN RWDM STELT VOETBALBOND IN GEBREKE

Als een kat in het nauw gedreven wordt, kan ze soms heel gevaarlijk uit de hoek komen. Johan Vermeersch, de voorzitter van RWDM Brussels, is niet van plan om de opgelegde schorsing en de daaraan verbonden forfaitnederlaag tegen Virton zo maar aan zich te laten voorbijgaan.

De advocaat van de club, Jan De Brabanter, stelt de voetbalbond zelfs in gebreke. Zal de match alsnog moeten gespeeld worden of zal de bond financieel moeten opdraaien voor de schade die de club heeft geleden? Op de website van de tweedeklasser zet raadsman De Brabanter de feiten op een rijtje. « Ik verwijs naar het bericht van heden namiddag (vrijdag, red.) omstreeks 14 uur, waarbij u, de Voetbalbond, aan mijn cliënte, RWDM Brussels, heeft gemeld dat het slechts weer wedstrijden mag spelen vanaf dinsdag 17 december 2013. »

« Dit is het gevolg van een bepaalde interpretatie van de term ‘betalingsbewijs’ opgenomen in artikel 2261 van het bondsreglement », stelt de raadsman. « Het is u niet toegelaten deze term te interpreteren, temeer daar uw interpretatie niet eens strookt met de werkelijkheid », beklemtoont hij.

« De betalingen gebeurden via direct banking, waardoor de betalingsopdracht samenvalt met de betaling zelf (boekingsdatum is valutadatum), wat overigens blijkt uit de betalingsbewijzen, die u werden overgemaakt op donderdag 12 december 2013. Dat de betaling werd uitgevoerd op die dag en de documenten die desbetreffend werden overgemaakt gelden als betalingsbewijs, blijkt des te meer uit het faxbericht van vrijdagvoormiddag van meneer Maesschalck, die bevestigd heeft dat hij de betalingen vrijdagochtend reeds geregistreerd heeft op zijn derdenrekening. Indien de betaling donderdag niet was uitgevoerd, kon meneer Maesschalck deze op vrijdagochtend 13 december niet hebben vastgesteld. »

« Bij toepassing van art. 2261 van het bondsreglement is het mijn cliënt, RWDM Brussels, derhalve toegestaan om voetbalwedstrijden te spelen vanaf 14 december 2013. »

Meer geviseerd

Vorige vrijdag nog vroeg de raadsman van RWDM Brussels aan de KBVB om derhalve haar mening te herzien en te bevestigen dat de wedstrijd tegen Virton alsnog kon plaatshebben op 14 december, wat dus niet is gebeurd. Als RWDM Brussels woord houdt, dan zal het via zijn raadsman de voetbalbond in gebreke stellen en zal het alle nadelige gevolgen van die schorsing en forfaitnederlaag op de KBVB verhalen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Los van het feit wie gelijk heeft of wie het zal halen in dit dossier, zijn de supporters van het eerste uur niet te spreken over de situatie. « Ik heb de supportersautobus naar Virton moeten annuleren », vertelt Christian Mees, die in Ternat woont.

« Ik keur de handelswijze van voorzitter Johan Vermeersch zeker niet goed. Wat moet betaald worden, moet betaald worden. Langs de andere kant heb ik het gevoel dat onze club door de bond meer geviseerd wordt dan andere clubs. Of dit dan te maken heeft met onze president, laat ik in het midden. Feit is wel dat de geschiedenis zich elk jaar opnieuw herhaalt. Met dat verschil dat we nu eens een goede heenronde hebben gespeeld. Wanneer gaan we eens een rustig seizoen meemaken bij deze club, zonder al die betalingsproblemen naar alle partijen toe », vraagt hij zich af. « Ik ben benieuwd wat de voorzitter donderdag tijdens het vragenuurtje nu weer allemaal gaat verklaren. »

GVA 16-12-2013

Trainers zijn unaniem in hun oordeel: « Wat de bond doet in zaak- Brussels kan echt niet »

Er werd op de persbabbel natuurlijk gepraat over het 5-0 forfaitverlies van RWDM Brussels tegen Virton.

Volgens de beide trainers Chris Janssens en Cis Bosschaerts gaat de bond niet vrijuit.

Bosschaerts: « Er is in heel deze zaak met Virton maar één winnaar. Alle andere ploegen zijn verliezers, waarom worden van Brussels geen drie punten afgetrokken? Geen enkele ploeg wordt gestraft. Of denk je dat men dit in Brussel als een mokerslag ziet? Ze hebben 29 punten, die gaan hun vel wel redden. De bond had moeten ingrijpen. Als Brussels dit weekend tegen een topploeg had gespeeld, zou het niet waar geweest zijn.

Ik vind dat alle ploegen nu moeten samenwerken en een gezamenlijke klacht moeten neerleggen bij de bond. Want dit kan toch echt niet door de beugel. »

En dan moest Chris Janssens nog aan het woord komen. Hij was helemaal pisnijdig.

« Toen ik het bericht op teletekst las, zakte ik bijna door de grond. De bond had Brussels op nul punten moeten houden bij het begin van het seizoen tot zij de zes spelers waar het over gaat betaald hadden. Dit is de grootste competitievervalsing die ik ooit heb meegemaakt. Als Brussels vandaag tegen Eupen had gespeeld, dan zou Herman Wijnants van Westerlo al lang bij de bond zijn langs geweest.

Dit is toch echt niet te geloven. Alle ploegen zouden bij de bond een klacht moeten indienen. »

mediaman
 
Posts: 105
Joined: Tue 2 Jul 2013 13:07

Donnez votre avis

Votre adresse mail ne sera pas diffuséeLes champs requis sont mis en évidence *

*

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

live webcam girls
Scroll To Top