Acceuil / Tout / Articles de presse / Hoogstraten – RWDM Brussels 2-2 (presse)

Hoogstraten – RWDM Brussels 2-2 (presse)

Hello iedereen, voiçi donc tout les résumés, vous trouverez un article en français à la fin de l’article!

HLN 5-9-2013  (Francis Nevens)

Gounongbe redt de meubelen

RWDM BRUSSELS IS MAXIMUM KWIJT NA DRAW IN HOOGSTRATEN

RWDM mag dan zijn maximum kwijt zijn, toch mogen de Brusselaars zich na een 2-0-achterstand gelukkig prijzen met een ultiem gelijkspel op het veld van degradatiekandidaat Hoogstraten. Dat net Frederic Gounongbe, die uiteindelijk RWDM verkoos boven de Rooikens, in blessuretijd de eindscore vastlegde, kwam extra hard aan in het thuiskamp.

Hoewel het klassement anders laat vermoeden, was het Hoogstraten dat in het openingskwartier de forcing voerde. De Rooikens deden dat evenwel zonder grote kansen te verzamelen, want verder dan twee slappe schotjes van Roy Van der Linden kwam de thuisploeg niet. De Brusselaars, die tot dan nog niet veel hadden laten zien, reageerden via Some-Salambo, maar Van Bael ging goed in de voeten.

Aan de overkant had doelman Sourzac geen verhaal op de kopbal van invaller Schrauwen, die al vroeg in de match de geblesseerde Engelen was komen vervangen. Ook de tweede hoekschop van HVV zes minuten later bleek raak. Dit keer was het Roy Van der Linden die de afvallende bal onhoudbaar tegen de netten joeg.

Tweemaal rood

Ook na de koffie bleven de bezoekers aanvankelijk bijzonder slordig acteren. Pas toen Traoré op het uur en op aangeven van de lijnrechter rood kreeg ging RWDM volop in zijn kansen geloven, maar een sterke van Bael voorkwam de aansluitingstreffer van de pas ingevallen Lhoutbi. Ook het vizier van een bleke Gounongbe, die de Rooikens nochtans heel graag aan de haak hadden geslagen, stond gisterenavond voor één keer niet op scherp.

Spitsbroeder Some-Salambo kende amper één minuut later meer succes toen hij het leer tergend traag over de lijn frommelde. Meteen het begin van een prangende slotfase voor de thuisploeg, maar Gounongbe knikte de ondertussen verdiende gelijkmaker op de lat. Toen Van Bael een schot van Bellia uit zijn kooi ranselde leek de buit binnen voor HVV, maar daar besliste Gounongbe in blessuretijd anders over. Na handspel van Glenn Van der Linden bleef de Brusselse aanvaller ijzig kalm vanaf elfmeter.

Hoogstraten: Van Bael, Gommers, Van der Linden G. Meyvis, Van Gansen, Van Huffel Engelen (10′ Schrauwen), Tilburgs, Swaegers (84′ Savic), Van der Linden R. (76′ Boere), Traoré.

RWDM Brussels: Sourzac, Nollevaux (65′ Lhoutbi), Labor, N’Diaye, Cabeke, Camara, Nicaise (54′ Doudouh), Some-Salambo, Seoudi Bouyfoulkitne (46′ Bellia), Gounongbe.

Doelpunten: 28′ Schrauwen (1-0), 34′ Van der Linden R. (2-0), 70′ Some-Salambo (2-1), 92′ Gounongbe (2-2, op strafschop).

Geel: N’Diaye, Gommers, Doudouh,

Rood: 60′ Traoré, 91′ Van der Linden G. (handspel).

Nieuwsblad 5-9-2013

RWDM behoudt leiding dank zij late penalty

Hoewel de Brusselaars gisteren in Hoogstaten een onvertuigende start namen, kon achteraf geen aanspraak op de zege gemaakt worden. Vooraf werd al gesteld dat een puntendeling niet slecht zou zijn.

Pas na de aansluitingstreffer via Somé overtuigden de bezoekers. Gounongbe kopte echter op de lat. Ook Cabeke trof de dwarsligger. Toen de Brusselaars bijna de realiteit van de nederlaag moesten aanvaarden, viel het geschenk uit de lucht.

Via een terechte strafschop in de extra tijd bracht Gounongne de stand in evenwicht. Een onverhoopte puntendeling waarmee RWDM Brussels mee aan de leiding blijft.

Hoogstraten 2 RWDM Brussels 2

Hoogstraten heeft de punten gedeeld met leider RWDM. Bij de rust leidde de thuisploeg nog met 2-0 dankzij doelpunten van ­Schrauwen en Van der Linden rond het half uur. Schrauwen was al na elf minuten Engelen komen vervangen en bracht Hoogstraten terecht op voorsprong. Tot aan de rode kaart van Traoré even voorbij het uur had Hoogstraten de wedstrijd onder controle.

Brussels profiteerde van de numerieke minderheid en de aansluitingstreffer volgde snel. De Brusselaars bleven drukken en werden net voor affluiten beloond. Glenn Van der Linden pakte de bal voor doel en het leer ging op de stip.

Doelpunten: ’28 Schrauwen 1-0, ’34 Van der Linden Roy 2-0, ’72 Salombo 2-1 ’92 Gounongbe 2-2

Hoogstraten: Van Bael, Van der Linden Glenn, Meyvis, Gommers, Van Gansen, Engelen (’11 Schrauwen), Van der Linden Roy (’75 Boere), Tilburgs, Traoré, Swaegers ( (’80 Savic), Lanslots

RWDM: Salombo, Beugnies, Sourzac, Nsinghi, Labor, N’Diaye, Nicaise, Seoudi, Nollevaux, Bouyfoulkitne, GounongbeRode kaart: ’62 Traroé, ’90 Glenn Van der Linden

‘We zijn zwaar ontgoocheld’

Hoogstraten heeft z’n eerste punt gepakt in eigen huis, maar bleef tegen leider RWDM toch teleurgesteld achter. Tot in de allerlaatste minuut stond rood-wit op voorsprong, maar het gaf alsnog de zege uit handen en eindigde de partij met negen.

‘We zijn zwaar ontgoocheld’, aldus coach Regi Van Acker. ‘Driekwart van de wedstrijd hadden we in handen. Het eerste half uur lieten we echt goed voetbal zien en ook na de 2-0 bleven we gecontroleerd voetballen.’

‘En toen viel die rode kaart en kwamen we met tien te staan. Ja, zo werd het moeilijk. Helemaal jammer was dan nog dat we op het einde de gelijkmaker slikten en een rode kaart pakten. Dit punt betalen we duur.’

‘Er is progressie merkbaar in de groep’, aldus verder Van Acker.

‘Dat is het goede nieuws. Vergelijk onze openingswedstrijd tegen Virton en deze wedstrijd en het is duidelijk dat de groep groeit. Het slechte nieuws is dat we die vooruitgang niet concretiseren.’

GVA 5-9-2013

« Dit gaat Traoré geld kosten »

Hoogstraten geeft 2-0 voorsprong uit handen in blessuretijd

Hoogstraten heeft tegen RWDM Brussels een 2-0 voorsprong nog uit handen gegeven. Gounongbe zadelde rood-wit – ondertussen tot negen spelers herleid – van op de stip met een fikse kater op.

« We hebben het gevoel dat er met twee maten en twee gewichten wordt gewerkt. »

Het kantelmoment was zonder twijfel de rode kaart van Traoré.

« Hij zou met de elleboog gereageerd hebben op een duw van zijn rechtstreekse tegenstander », zuchtte trainer Regi Van Acker. « En zeggen dat ik hem wilde vervangen. We kwamen op de bank tot de conclusie om nog één minuutje te wachten, en dan doet hij zoiets. Dit gaat hem geld kosten, want met elf tegen elf was Brussels nooit teruggekomen. Wat bezielt hem toch om bij een 2-0 voorsprong op de helft van de tegenstander zo’n fout te maken? »

Ondanks de vrij snelle 2-1 van Some leek Hoogstraten de drie punten toch thuis te kunnen houden, tot Glenn Van der Linden in blessuretijd een bal uit zijn doel sloeg. « Ik begrijp niet waarom hij daar keeper gaat spelen. Het was niet eens zeker dat die bal zou binnengaan. Dit is een enorme domper. Enkele spelers zijn razend, ik ook. Op Moussa, op Glenn en op de scheidsrechter.

Want waarom kreeg Doudouh zijn tweede gele kaart niet? Ach, wij zijn maar het kleine broertje, hé. We hebben het gevoel dat er met twee maten en twee gewichten wordt gewerkt. »

SCHRAUWEN SCOORT

Thijs Schrauwen viel al snel in voor Engelen (gebroken teen) en speelde een opvallende rol. Hij kopte de 1-0 binnen en Roy Van der Linden trapte de 2-0 in doel na terugkoppen van Schrauwen. En dat terwijl de defensieve middenvelder zondag nog dicht bij een overgang naar Cappellen stond.

« Het kan snel gaan in het voetbal », aldus Schrauwen. « Nu telt alleen Hoogstraten en ik zal er elke week proberen te staan. Scoren is leuk, maar momenteel overheerst de ontgoocheling omdat we de drie punten niet hebben thuisgehouden. »

 

Le point du caractère pour le RWDM (05/09/2013)
Somé a réduit la marque et Gounongbe offert le point du partage

Les Molenbeekois ont complètement manqué leur première période avant de se reprendre.

Didier Beugnies l’avait dit, il se méfiait de ce déplacement à Hoogastraten. Et il avait raison. Après le 9 sur 9 et le jeu séduisant proposé par le RWDM depuis le début de la saison, on s’attendait à voir les Molenbeekois proposer autre chose que ce qu’ils ont montré à Hoogstraten hier.

Et ils ont été mauvais en première période. Logiquement menés 2-0 à la pause, ils ont réagi en seconde période. Somé a réduit la marque et Gounongbe offert le point du partage.

Hoogstraten : Van Bael, Engelen (11e Schrauwen), G. Van Der Linden, Van Gansen, Meyvis, Gommers, R. Van Der Linden, Swaegers (84e Savic), Van Huffel, Tilburgs, Traore
RWDM : Sourzac, Nollevaux (66e Lkoutbi), Labor, N’Diaye, Cabeke, Nicaise (55e Doudouh), Camara, Bouyfoulkitne (46e Bellia), Seoudi, Somé, Gounongbe
Arbitre : M. Deckers
Avertissements : N’Diaye, Gommers, Doudouh
Exclusions : 60e Traore, 90e+2 G. Van Der Linden
Les buts : 29e Schrauwen (1-0), 34e R. Van Der Linden (2-0), 71e Somé (2-1), 90e+3 Gounongbe sur pen. (2-2)

Source : Sébastien Sterpigny – La Dernière Heure 2013

Un avis

Donnez votre avis

Votre adresse mail ne sera pas diffuséeLes champs requis sont mis en évidence *

*

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

live webcam girls
Scroll To Top