Acceuil / NL / JV: « Mijn tijd van gaan is gekomen » Artikel HLN

JV: « Mijn tijd van gaan is gekomen » Artikel HLN

HLN 20-5-2014

« Mijn tijd van gaan is gekomen »

JOHAN VERMEERSCH ZOEKT OPLOSSING VOOR TOEKOMST RWDM ZONDER HEM

De kogel is door de kerk: White Star Brussels heeft van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek officieel de toelating gekregen om volgend seizoen in het Machtensstadion te voetballen. Dit betekent echter niet dat de club RWDM Brussels uit ‘haar’ stadion wordt verjaagd. Mogelijk spelen volgend seizoen dus twee clubs in hetzelfde stadion van ‘Meulebeik’.

Voorzitter Johan Vermeersch is niet verrast. « De laatste weken hoor je het ene bericht na het andere over de mogelijke verhuis van WS Brussels naar het Machtensstadion. Maar eigenlijk bestaat dit plan al meer dan een jaar. Een plan dat is gesmeed door de huidige general manager van White Star Brussels en de Schepen van sport, Ahmed El Khanouss. Het is geweten dat ze twee handen op één buik zijn. Maar vraag eens aan de burgemeester van Woluwe wat die vindt van de gewezen spelersmakelaar van de broers Hazard. Voorts vraag ik me af wat WS Brussel in het grote stadion van Molenbeek komt zoeken, want de club telt nog geen twee handen vol supporters. Moet een leuke bedoening worden voor de spelers die volgend seizoen voor een quasi leeg stadion zullen voetballen. »

« Maar ik ben niet de baas van het stadion en kan dus niet anders dan de beslissing van de bevoegde politieke instanties respecteren. Ik weet wel dat de echte RWDM-supporters het moeilijk hebben met die beslissing, want ‘hun’ stadion wordt door een vreemde club ingepalmd. De nuchterheid zegt me echter dat het operationeel wel mogelijk is, want er zijn twee tribunes, die elk een cafetaria hebben en kleedkamers. »

« Wat ik wel kan zeggen is dat ik dit niet meer zal meemaken, want ik kap er eind dit seizoen mee. Ik ben nog volop bezig aan het onderhandelen met de twee overblijvende pistes betreft een overname. Ik zal daarbij alle medewerking verlenen. Als er tussentijds nog kandidaat-overnemers zijn, ze mogen zich steeds wenden tot mij. Liever vandaag dan morgen. De voorwaarde is wel dat ze het exploitatietekort van het lopende seizoen voor hun rekening nemen. »

Exploitatietekort

Dat exploitatietekort wordt geraamd op 600.000 euro. « Er circuleren verschillende bedragen, de potentiële overnemers kennen het juiste bedrag », verklaart Johan Vermeersch.

« De rekening courant wordt bevroren zodat de nieuwe overnemers alle kansen krijgen om het nieuw project een grote slaagkans te geven. Ze krijgen de garantie dat er geen financiële lijken uit de kast zullen vallen. Want tot de datum dat het overname-akkoord wordt getekend, zal ik verantwoordelijk zijn voor de eventuele schulden uit het verleden, uitgezonderd het exploitatietekort dus van januari tot einde dit seizoen. »

« Waarom ik opstap? Heel eenvoudig. De huidige Schepen van Sport van Sint-Jans-Molenbeek wil me weg en een groot deel van de supporters ziet blijkbaar liever mijn hielen dan mijn tenen, maar bovenal ben ik zelf al twee jaar vragende partij om op te stappen. Maar er heeft zich nooit een kandidaat-overnemer aangeboden, tenzij eentje met verkeerde bedoelingen. »

« Er is wel veel gesproken, maar als het over de financiën ging, stokten vaak de onderhandelingen. Tegen 31 mei hoop ik de deal met en van de kandidaat-overnemers te kunnen afronden, zodat de nieuwe bewindslui aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen kunnen beginnen. En er is zeker nog een mooie toekomst weggelegd voor RWDM Brussels. »

Nieuwsblad 20-5-2014

Protestmars van supporters RWDM Brussels

Op 4 juni organiseren de supporters van RWDM Brussels een protesttocht van het Edmond Machtensstadion naar het kasteel van Karreveld. Daar vindt op dat ogenblik een gemeenteraad van de gemeente Molenbeek plaats.

Ze eisen het ontslag van voorzitter Johan Vermeersch en willen ook dat RWDM Brussels in het Edmond Machtensstadion mag blijven spelen.

Sinds het nieuws bekend raakte dat RWDM Brussels geen licentie kreeg voor tweede klasse zitten de onderhandelingen met eventuele investeerders blijkbaar muurvast

Donnez votre avis

Votre adresse mail ne sera pas diffuséeLes champs requis sont mis en évidence *

*

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

live webcam girls
Scroll To Top