Acceuil / Tout / Articles de presse / Pers: Constant Delsanne en KVW Zaventem (HLN)

Pers: Constant Delsanne en KVW Zaventem (HLN)

 

RWDM speelt zijn eerste competitiewedstrijd tegen buur Ganshoren op zondag elf september in het Machtensstadion. De voetbalbond heeft het verzoek om op drie september om 19 uur te kunnen spelen immers verworpen, omdat volgens haar het seizoen in hetzelfde weekend moet starten.
Dinsdag oefent RWDM om 20 uur op het veld van tweede amateurclub KVW Zaventem.
RWDM/DIEGEM SPORT
Om zijn nieuw synthetisch terrein in te huldigen heeft derdeprovincialer Kraainem Diegem Sport en RWDM uitgenodigd voor een galawedstrijd. De ontmoeting vindt plaats komende zaterdag om 19 uur. Zowel voor Diegem als voor de Brusselaars is het een goede laatste test voor het begin van de competitie een week later.
Bron HLN 20-8-2016

« Veel spelen en progressie maken »

RWDM haalde tot dusver heel wat ervaren spelers binnen die de klappen van de zweep kennen. Constant Delsanne is daarop eerder een uitzondering, want met zijn 21 lentes staat hij op de drempel van zijn carrière. Hij wordt door RWDM voor één seizoen gehuurd van buur Union.
Door het vertrek van Cédric De Troetsel had RWDM nood aan een extra centrale verdediger. General manager Thierry Dailly, die ook sportief zijn ding mag en kan doen, heeft niet al te veel moeite moeten doen om Constant Delsanne te overtuigen om op huurbasis één seizoen bij Molenbeek te spelen. « Als jonge gast ben je ambitieus en wil je op een zo hoog mogelijk niveau spelen, maar ik besefte al snel dat ik bij Union niet zoveel speelkansen zou krijgen in eerste klasse B », motiveert Delsanne zijn overstap.
« Er waren best heel wat ploegen geïnteresseerd in mijn persoontje, vooral clubs uit tweede klasse amateur, maar het project RWDM sprak me het meeste aan. In de weken voorafgaand aan mijn overgang hoorde ik alleen maar goede zaken over mijn nieuwe club. En natuurlijk werd mijn keuze ook beïnvloed door de aanwezigheid van ex-spelers van Union en Tubeke, twee clubs waar ik ook gespeeld heb. Met Anthony Cabeke voetbalde ik bij Union en Kheyari, Liard, Pravos, keeperstrainer Berghmans en conditietrainer Huygh kende ik van mijn tijdperk bij Tubeke, waar ik overigens ook woon. Maar ook mijn boezenvriend Maxime Fixelles had een zeer gunstige invloed », lacht Delsanne. « Door de aanwezigheid van al die mensen is mijn integratie heel vlot verlopen. Sinds de eerste dag voel ik me hier thuis. »
Beter en completer
De centrale verdediger is met grote verwachtingen naar RWDM gekomen. « In de eerste plaats wil ik zo veel mogelijk spelen, want dan alleen kan je ervaring opdoen. Maar ik wil ook als voetballer beter en completer worden. Dat kan makkelijker als je omringd bent door ervaren spelers. En die lopen hier in RWDM met bosjes. Maar dat betekent niet dat we op één been kampioen gaan spelen », waarschuwt hij. « We zullen elke week op een sterke tegenstander stoten, die tegen ons dubbel gemotiveerd zal zijn. »

Donnez votre avis

Votre adresse mail ne sera pas diffuséeLes champs requis sont mis en évidence *

*

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

live webcam girls
Scroll To Top