Acceuil / Tout / Articles de presse / Racing White Daring Monaco? Bevestiging morgen?

Racing White Daring Monaco? Bevestiging morgen?

HLN 17-12-2013  (Francis Nevens)

Samenwerking niet op de helling

AS MONACO EVEN ONGERUST OVER FORFAITNEDERLAAG VAN RWDM BRUSSELS

Terwijl voorzitter Johan Vermeersch alle juridische middelen aanwendt om de door de Voetbalbond opgelegde schorsing en forfaitnederlaag tegen Virton nietig te laten verklaren, wordt eerstdaags een antwoord verwacht vanuit AS Monaco betreft de op til staande samenwerking. « AS Monaco maakte zich vorige vrijdag even ongerust hierover, maar de samenwerking staat niet op de helling », verzekert Karim Al Morabet, de contactpersoon tussen AS Monaco en RWDM Brussels.

Ondanks alle perikelen van de voorbije dagen mogen de supporters van RWDM Brussels blijven hopen op een betere toekomst voor hun club. Na het bezoek van voorzitter Johan Vermeersch en Karim Al Morabet vorige week bij de clubdirigenten van AS Monaco, is het nog alleen wachten op het fiat van de Russische eigenaar. « AS Monaco heeft aangegeven het ‘project’ RWDM Brussels verder gestalte te geven », aldus Al Morabet.

« Voor AS Monaco is RWDM Brussels immers een heel interessante club om een verregaande samenwerking mee op te zetten en dat om verschillende redenen: één, vanuit Monaco is het nauwelijks een uurtje vliegen, twee, in de hoofdstad van Europa spreekt men dezelfde taal en drie, de Belgische competitie is ideaal om jonge gasten, die nog (net) te kort komen op het hoogste niveau in Frankrijk, te laten rijpen. Het enige minpunt was dat RWDM Brussels actueel in tweede klasse speelt. Monaco wil dat de clubs met wie het samenwerkt op het hoogste niveau spelen in hun land. Het is echter niet de bedoeling van de Franse club om van RWDM Brussels een satellietclub te maken. Integendeel, Monaco wil dat RWDM voor het grootste stuk zijn identiek behoudt. »

AS Monaco bekijkt actueel twee pistes. De eerste is om te proberen nog dit seizoen te promoveren via de eindronde, de andere om volgend seizoen mee te strijden voor de titel.

« Afhankelijk van de optie die Monaco wil behandelen, zullen er beslissingen genomen. Tijdens de winterstop zullen er zeker een aantal jongens van Monaco en andere clubs aangetrokken worden. Middenvelder Aadil Assana, momenteel bij Bastia, is een mogelijke versterking. AS Monaco is tevens bereid om een financiële injectie te doen die in verhouding staat met de doelstelling, die ofwel nog dit seizoen ofwel volgend seizoen moet behaald worden. Feit is dat RWDM Brussels op alle vlakken moet professionaliseren: commerciële cel, sportieve cel, administratieve cel, enz. Kortom er moet een serieuze nieuwe structuur komen die gewapend is voor een toekomst in eerste klasse », communiceert Al Morabet zeer open.

« Of Monaco bepaalde condities stelt aan de samenwerking? Dat is zeker, maar niet van die aard dat er een paleisrevolutie moet verwacht worden. In tegenstelling wat misschien de meeste mensen zullen verwachten, heeft Monaco niet geëist dat voorzitter Vermeersch plaats moet ruimen. Integendeel, ze waarderen zijn kennis van het Belgische voetbal en zijn lange staat van dienst. Natuurlijk zal er op een andere manier moeten gewerkt worden en zal er tevens verantwoording moet afgelegd worden op en door de verschillende niveaus. Maar is dat niet logisch? ».

Nieuwsblad 17-12-2013

Frustratie groeit bij RWDM Brussels

Donnez votre avis

Votre adresse mail ne sera pas diffuséeLes champs requis sont mis en évidence *

*

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

live webcam girls
Scroll To Top