Acceuil / Tout / Articles de presse / RWDM – Hoostraten 1-1: Sammenvatigen en pers.

RWDM – Hoostraten 1-1: Sammenvatigen en pers.

HLN 20-1-2013

Misser Sourzac kost zege

RWDM BRUSSELS GERAAKT ALWEER NIET VOORBIJ HOOGSTRATEN

Net zoals in de heenwedstrijd, die op 2-2 eindigde, moest RWDM Brussels zich tevreden stellen met een gelijkspel. De thuisploeg kwam voor met een gelukje langs Lkoutbi, een misser van doelman Sourzac leidde ruim vijf minuten voor tijd de gelijkmaker in.

In vergelijking met de thuiswedstrijd vorige week tegen Sint-Truiden voerde trainer Beugnies tegen Hoogstraten één noodgedwongen vervanging door in de basis: in de plaats van de geblesseerde Doudouh kwam Bilgic aan de aftrap. Na een studieronde van een kwartier zorgde Hoogstraten voor de eerste opwinding in de match langs Boere, maar hij plaatste de bal van net buiten de grote rechthoek een meter naast de paal.

Kort daarop leidde een knappe actie van Cabeke-Bouyfoulkitne-Lkoutbi bijna tot de openingstreffer, maar het schot van laatstgenoemde werd door doelman Van Bael knap gepakt. Precies op minuut twintig kon Lkoutbi dan toch scoren: een dieptepass van Bouyfoulkitne belandde op de rug van een bezoekende verdediger waardoor de bal van richting veranderde in plaats van in de handen van doelman Van Bael: RWDM met een gelukje op voorsprong. Iets voor het halfuur liet de iets te ver uit zijn doel staande Sourzac zich bijna verrassen door een verre lobbal van Boere, maar de bal ging net over de dwarsligger.

RWDM begon goed aan de tweede helft met een schot van Bouyfoulkitne net naast het doel op voorzet van Lkoutbi. Maar daarna moest de thuisploeg het spel steeds meer ondergaan tegen een agressiever spelend Hoogstraten, dat bij momenten de thuisploeg met mooi tik-tak voetbal in verlegenheid bracht. De plaatselijke defensie had bovendien haar handen vol met de halfweg de tweede helft ingevallen Traoré.

Ruim vijf minuten voor tijd werd Boere op links de diepte ingestuurd, de uitgekomen doelman Sourzac miste compleet zijn schot waardoor Boere makkelijk de verdiende gelijkmaker kon scoren. RWDM kwam via Gounongbe op voorzet van Seoudi nog dicht bij de winnende treffer in de slotfase, maar moest zich toch tevreden stellen met gelijkspel.

RWDM BRUSSELS – HOOGSTRATEN 1-1 

RWDM Brussels: Sourzac, N’Diaye, Labor, Kéré, Cabeke; Bilgic (46′ Gounongbe), Bellia (50′ Nollevaux), Seoudi, Nicaise, Lkoutbi (86′ Tonini); Bouyfoulkitne
Hoogstraten VV: Van Bael, Engelen, Van Der Linden Glenn (69′ Van der Linden Roy), Schrauwen (46′ Van Gansen), Meyvis, Gommers, Boere, Swaegers, Cornelissen (62′ Traoré), Van Huffel, Tilburgs
Doelpunten: 20′ Lkoutbi (1-0), 83′ Boere (1-1)
Geel: Cabeke, Gommers, Van Der Linden, Gounongbe
Scheidsrechter: Pots
Publiek: 800

Beugnies ontgoocheld na wanprestatie

De ene week is duidelijk de andere niet: vorige week zorgde de ploeg van trainer Didier Beugnies tegen STVV nog voor een knalprestatie en-resultaat door met 1-0 te winnen, gisteren kwam RWDM niet verder dan een logische 1-1-gelijkspel, nadat het een doelpunt had gekregen en een misser van doelman Sourzac genadeloos werd afgestraft.

Trainer Beugnies stuurde aanvankelijk zijn kat naar de persconferentie, maar kwam dan toch opdagen nadat de bezoekende trainer Regi Van Acker de catacomben had verlaten. Een bewust manoeuvre van de Molenbeekse coach omdat de Antwerpse coach Regi van Acker hem tijdens de match blijkbaar had beledigd. Over de prestatie van zijn jongens was Beugnies allesbehalve tevreden.

« Ik herkende mijn ploeg niet meer, die vorige week nog zo schitterend had gespeeld. Langs de andere kant was ik ook niet helemaal verrast, want in de aanloop naar deze match zag ik minder scherpte op de training. Toch wel vreemd dat de jongens beter speelden als ze niet betaald waren », liet hij zich verleiden tot een boutade.

« Ik hoop dat dit eenmalig was, zo niet mogen we onze ambities voor de derde periodetitel vergeten. Want laat ons eerlijk zijn, we hebben geen doelpunt gescoord, maar die toevallig gekregen en we hebben er zelf een cadeau gegeven. Volgende week op Westerlo reken ik op een stevige reactie », liet de RWDMcoach niets aan de verbeelding over.

Nieuwsblad 20-1-2014

Fatale fout van Sourzac

Na twintig minuten was het al raak voor RWDM. Toen de bal per ongeluk slecht ontzet werd in de bezoekende defensie na een poging van Bouyfoulkitne, kende Lkoutbi succes. Hoogstraten dreigde via Boere en Van Huffel, maar kon niet gelijkstellen voor rust.

Na de pauze bracht Hoogstraten Traore in om de aanval te versterken. Maar het was Boere die de stand verdiend gelijk bracht. Dat gebeurde na een flater van doelman Sourzac. Gounongbe forceerde nog bijna de winst voor RWDM maar het gelijke spel was het juiste resultaat.

‘Wat kan ik zeggen? We leiden met het kleinste verschil en voelden de druk van de tegenstander, die in extremis naar een gelijkspel op zoek ging. Ik vond nochtans dat ik een goede partij aan het spelen was’, zegt RWDM-doelman Martin Sourzac.

‘De jongste weken maakte ik progressie op hoge ballen, mMaar op het moment dat Hoogstaten alles in de strijd gooit om te scoren, maak ik een inschattingsfout. Ik neem de verkeerde beslissing om uit mjjn doel te komen om de bal te ontzetten.’

‘Bovendien doe ik dat erg slordig. Er waren maar enkele minuten meer te spelen. We speelden niet onze beste mach en hoopten de nipte voorsprong te kunnen behouden, vandaar misschien dat ik de bal verkeerd ontzette en mij liet verschalken.’

‘Het is erg jammer. We hadden een schitterende zaak kunnen doen om bij de top van het klassement aan te sluiten. De vijfde plaats lag in ons bereik. Ik besef dat ik de volgende weken hard zal moeten werken om deze fout recht te zetten.’

‘Desondanks vind ik dat mijn prestatiecurve in stijgende lijn liep tijdens de recente speeldagen. Ik moet blijven knokken om dergelijke fouten niet meer te maken. Toch geef ik toe dat de puntendeling de juiste uitslag is. Volgende week wordt het geen makkelijke match op Westerlo.’

SCHEIDSRECHTER: Pots.
DOELPUNTEN: 20′ Lkoutbi 1-0, 83′ Boere 1-1.
BRUSSELS: Sourzac, Labor, Bellia (50′ Nollevaux), Nicaise, Cabeke, Lkoutbi (86′ Tonini), Bilgic (46′ Gounongbe), N’Diaye, Bouyfoulkitne, Kere, Seoudi.
HOOGSTRATEN: Van Bael, Engelen, Van Der Linden Glenn (68′ Van Der Linden Roy), Schrauwen (46′ Van Gansen), Meyvis, Gommers, Boere, Swaegers, Cornelissen (62′ Traore), Van Huffel, Tilburgs.
GELE KAARTEN: Cabeke, Gommers, Van Der Linden Glenn.

GVA 20-1-2014

« Ons jonge middenveld heeft het uitstekend gedaan »

Hoogstraten veert recht en pakt knap punt

Hoogstraten heeft op het veld van RWDM Brussels een bemoedigend 1-1 gelijkspel behaald. Al zat er zelfs meer in. « Dit was van het beste voetbal dat ik al van Hoogstraten heb gezien », vond trainer Regi Van Acker.

Vorige week leek rood-wit nog uitgeteld tegen de touwen te liggen. De soap rond trainer Regi Van Acker werd gevolgd door een teleurstellende 0-1 thuisnederlaag tegen Heist. Maar op het veld van het geplaagde RWDM Brussels veerde Hoogstraten weer recht. Dat de spelers ontgoocheld waren over de 1-1 uitslag, was veelbetekenend.

« We hadden moeten winnen », vond ook trainer Regi Van Acker. « In de eerste helft kregen we via Boere en Van Huffel twee open kansen, maar die werden jammer genoeg niet omgezet. De 1-0 viel dan weer bijzonder ongelukkig. Maar we hebben ons niet laten ontmoedigen en ons jong middenveld heeft ons terug in de wedstrijd geknokt. Dit was van het beste voetbal dat ik al heb gezien van Hoogstraten. »

Boere bracht Hoogstraten uiteindelijk langszij, maar met een punt konden de spelers moeilijk vrede nemen. « De ontgoocheling was bij de meeste jongens groot », gaat Van Acker verder. « Maar we mogen trots zijn. We hebben echt een knappe match gespeeld, vooral ons jonge middenveld heeft het uitstekend gedaan. Tilburgs, Van Huffel, Swaegers en Cornelissen deden het allemaal uitstekend. »

Hoogstraten blijft zo vooral punten pakken tegen de hoger geklasseerde teams. « Brussels is een ploeg die ruimte laat om te voetballen. We hadden al zeer gericht getraind en de jongens hebben dat uitstekend uitgevoerd. Al vond ik Brussels wel zwak voor de dag komen.

Donnez votre avis

Votre adresse mail ne sera pas diffuséeLes champs requis sont mis en évidence *

*

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

live webcam girls
Scroll To Top