Acceuil / Tout / Articles de presse / Samenvattingen RWDM Brussels – Geel 1-1

Samenvattingen RWDM Brussels – Geel 1-1

HLN 4-11-2013

(Francis Nevens)

Venijn zat weer in staart

RWDM BRUSSELS: VIJF RODE KAARTEN IN VIER MATCHEN

Wat is dat toch met RWDM Brussels? Voor de vierde keer op rij kon de ploeg van trainer Beugnies de match niet compleet eindigen. Op twee minuten voor het einde leidden de Brusselaars nog met de kleinste score, maar moesten ze toch nog een draw toestaan na een penaltyfout van Labor, die onterecht rood kreeg, die werd omgezet door Adesanya. In de slotminuut werd ook Somé nog uitgesloten.

In vergelijking met de match op Heist voerde RWDM-trainer Didier Beugnies in zijn basisploeg één noodgedwongen wissel door tegen Geel: de geschorste Nicaise werd vervangen door Doudouh. Voor de eerste opwinding van de match was het wachten tot halfweg de eerste periode toen Doudouh aanvaller Somé in stelling kon brengen maar laatstgenoemde zijn schot zag gepareerd worden door doelman Coenen, de rebound van Seoudi, die tevens werd gepakt door de Geelse doelman, werd afgevlagd wegens buitenspel.

Iets voorbij het halfuur kon Geel zijn eerste hoekschop afdwingen. De corner van Kolev werd door Santermans op doel gekopt, maar doelman Sourzac stond op de juiste plaats. Vijf minuten voor de rust kon de thuisploeg toch rechtveren toen Camara op aangeven van Habarugira de iets te ver uit zijn doel staande doelman Coenen kon verrassen. Het eerste gevaar na de koffie kwam van de bezoekers toen Adesanya van kortbij kon aanleggen maar zijn schot via een Brussels been in hoekschop zag verdwijnen. Een serieuze regenvlaag zorgde ervoor dat er een kwartier lang weinig tot niets te zien was, behalve dat Geel zich meer op de speelhelft van RWDM bevond zonder grote kansen af te dwingen.

Coenen afgevoerd

Op het einde van het vijfde kwartier kon doelman Coenen met enige moeite een vrije trap van Lkoutbi in hoekschop verwerken. Tien minuten voor het einde ging Lkoutbi op solotoer maar zijn schot belandde net naast de paal buiten. Het venijn zat – alweer – in de staart. Drie minuten voor tijd misten Somé de kans op de 2-0 op voorzet van Seoudi, in plaats daarvan viel de gelijkmaker aan de overzijde via een strafschop van Adesanya nadat Labor in een duel Kolev tegen de vlakte had gewerkt. Labor kreeg bovendien onterecht rood. Een minuut later mocht ook Somé zich gaan douchen, nadat hij doelman Coenen bij een aarzeling tussen Coenen en een verdediger tegen het gelaat had getrapt. Coenen werd geblesseerd afgevoerd.

Jérémy Labor verbaasd over rode kaart

In plaats van in de slotfase 2-0 te maken, direct aan de overzijde de 1-1 incasseren via een penalty. Dat overkwam RWDM nadat Geel-aanvaller Kolev en RWDM-verdediger Labor in de kleine rechthoek een lijf-aan-lijf duel aangingen. De ref van dienst oordeelde dat Labor iets te hard aan het lichaam van Kolev ging hangen en floot penalty. Voor interpretatie vatbaar, maar los daarvan schrok iedereen in het stadion zich een hoedje dat de Fransman daarvoor direct een rode kaart kreeg. Zwaar overdreven.

« In heel de wedstrijd heeft de ref niet één fout tegen mijn moeten fluiten, omdat ik tot dan secuur mijn verdedigend werk had gedaan. In die bewuste fase duwde de Geelse aanvaller me volledig weg en omdat ik me staande wilde houden moest ik aan hem hangen om niet tegen de vlakte te gaan. Ik vond de penalty al overdreven, want voor hetzelfde geld floot de ref een aanvallende fout op mij. Dat ik daarvoor een rode kaart onder de neus kreeg geschoven, daar kon ik al helemaal niet meer bij. Het was absoluut geen vuile fout. Een penalty tegenkrijgen is al een straf op zich. Ik vind dat de refs de laatste tijd heel makkelijk naar de rode kaart grijpen. En vaak te onpas », besloot Labor, die de trip naar Moeskroen mist tenzij hij in beroep gaat en de geschillencommissie de uitsluiting als voldoende straf beschouwen.

« Voor een gelijkaardige fout in de eerste helft op Somé sloot de ref zijn ogen. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat wij als club gewoon geviseerd worden door het scheidsrechterkorps », klonk Beugnies boos. « Ik ben weliswaar niet blind voor de eigen tekortkomingen. « De tweede helft was ondermaats. »

Terecht resultaat

GEEL VOOR VIJFDE KEER OP RIJ ONGESLAGEN

De thuisploeg is er voor de tweede thuismatch op rij niet in geslaagd om de drie punten thuis te houden. In de slotfase kregen de Brusselaars nog enkele opdoffers, de gelijkmaker en twee rode kaarten, te verwerken. De bezoekers bleven voor de vijfde keer op rij ongeslagen.

De thuisploeg trok onmiddellijk alle aanvallende registers open, maar werd goed opgevangen door een goed georganiseerde bezoekende formatie. Camara kon een eerste keer dreigen, zijn schot ging naast. Halfweg de eerste helft was er een goede actie van Some. Hij slalomde door de bezoekende defensie, zijn poging werd door Coenen afgeweerd, de rebound kon door Labor niet benut worden. Camara kon het overwicht dan toch bekronen met een doelpunt. Vanop twintig meter schoot hij onhoudbaar binnen. RWDM had de eerste helft gedomineerd, maar ging met een te magere voorsprong de rust in. De bezoekers traden meer op de voorgrond na de pauze en namen het vierde kwartier voor hun rekening. Gelukkig was er een attente Sourzac, die zijn ploeg overeind hield in die fase. De bezoekers bleven druk zetten en de gelijkmaker nastreven. De thuisploeg ging te vaak in de fout zodat slordigheden zich opstapelden. Enkele minuten voor affluiten miste Some de kans om de match te beslissen. Dat brak de thuisploeg zuur op vermits aan de overkant Labor een fout moest maken op Adesanya, wat hem rood opleverde en een strafschop tegen. Adesanya liet deze kans niet onbenut. Ook Some kreeg nog rood voor een aanslag op doelman Coenen.

Coenen naar ziekenhuis

« Onze doelman moest van het veld worden gedragen nadat hij een wilde trap achter zijn oor kreeg van de spits van RWDM », verduidelijkt trainer Eric Franken. « Wij hadden op dat ogenblik al drie wissels doorgevoerd en de scheidsrechter besloot wijselijk om de partij af te fluiten. Meteen na affluiten trok Coenen naar het ziekenhuis omdat hij geen risico’s wou nemen. Dit gelijkspel was een terecht resultaat vermits RWDM de betere ploeg was voor de rust, toen wij te slordig waren in balbezit en niet krachtig genoeg waren in de duels. Na de rust hebben wij de match in handen genomen. Wij hebben lang moeten wachten op de verdiende gelijkmaker. »

RWDM: Sourzac, N’Diaye, Kere, Labor, Cabeke, Habarugira, Camara, Seoudi, Doudouh, Bouyfoulkitne (46′ Lkoutbi), Some.

GEEL: Coenen, Christiaens, Santermans, Van Dijck, Swolfs (61′ Hoefnagels), Frederix (78′ Vanvoorden), Meeus, Kerckhofs, Nuyts (61′ Van Mierlo), Kolev, Adesanya.

DOELPUNTEN: 40′ Camara (1-0), 88′ Adesanya (1-1 pen.).

GEEL: Kere, Bouyfoulkitne, Cabeke, Meeus, Christiaens, Vanvoorden.

ROOD: 88′ Labor, 91′ Some.

Nieuwsblad 4-11-2013

Alweer twee uitsluitingen

‘We zitten in de hoek waar de klappen vallen’, zucht Gregory Cabeke. Opnieuw kregen twee Molenbeek-spelers rood. De jongste vier speeldagen kreeg RWDM Brussels vijf uitsluitingen te verwerken. Dat begint te wegen.

De thuisploeg had de match voor de rust in handen zonder grote kansen. Toch kende Camara vijf minuten voor rust succes met een afstandsschot. Toen de bezoekers van het windvoordeel konden profiteren, kantelde de match.

De gelijkmaker bleef weliswaar uit. Some kreeg de kans op 2-0, maar kopte naast. Drie minuten voor het einde kreeg Labor rood voor een tussenkomst in de eigen zestien en Adesanya zette de strafschop om. Ook Some werd nog uitgesloten na een trap in het gezicht van doelman Coenen.

Trainer Didier Beugnies analyseert: ‘Ik hoorde iedereen verkondigen dat we makkelijk onze punten gingen pakken. Ziehier de realiteit. ‘Sinds de glansprestaties haalden we nog twee punten. Ik zeg al zo lang dat er een gebrek is aan goede flankspelers. Sindsdien kwam er geen verandering.’

Rapport

‘Onze ruime kern is plots fel uitgedund. Nu zitten we in de problemen. Ik begrijp ook al de uitsluitingen niet, maar de scheidsrechter heeft altijd gelijk’, voegde hij er cynisch aan toe.

‘Ikzelf werd voor twee matchen geschorst omdat op Heist de lijnrechter mij tegen de muur duwde. Hij vermeldt dat in zijn rapport en ik word geschorst. Vandaag begrijp ik ook de uitsluiting van Jeremy Labor niet.’

‘Ik verdiende misschien wel geel’, zegt Labor, ‘maar toch geen rood voor een gewone interventie waarbij ik helemaal de speler niet viseer.’

Beugnies baalt: ‘de ellende blijft aanhouden. Voor de volgende cruciale match mis ik Labor, Some én Nicaise. Vandaag waren er fouten tegen mijn spelers die zelfs niet met geel werden bestraft.’

‘We slikken maar rode kaarten. Ik begrijp het niet meer. Ik weet dat sommige spelers aan hun limiet zitten. Toch was ik boos op mijn groep omdat we maar één helft goed speelden. Daarna zat er niet veel meer in. Ik kan geen spelers meer verwijderen uit de kern, ik heb er geen meer op overschot.’

Ibrahim Somé, die ook rood kreeg, zegt dat hij geen kwade bedoelingen had. ‘De terugspeelbal was te kort en ik wilde tussenkomen maar raakte per ongeluk de zijkant van het hoofd van hun keeper. Ongewild.’

GVA 4-11-2013

Geel blijft voor de vijfde keer ongeslagen

Rwdm brussels 1 – asv geel 1

Adesanya benut strafschop in slotfase

Opnieuw een fraai resultaat voor Geel dat al voor de vijfde week op rij ongeslagen is. Beide ploegen namen één helft voor hun rekening en het gelijkspel was dan ook een correcte weergave van het spel.

Na een bewogen week op extra-sportief vlak begon de thuisploeg toch erg gedreven aan de wedstrijd. « In de eerste helft hadden we het inderdaad moeilijk maar dat was deels ook onze eigen schuld, » stelde Franken na afloop. « Wij konden de bal moeilijk in eigen rangen houden omdat wij veel te snel balverlies leden. Het was ook moeilijk voetballen met die tegenwind. Vlak voor rust kregen we bovendien een opdoffer te verwerken toen RWDM toch kon scoren.

Tijdens de pauze hebben we een aantal dingen bijgestuurd en op het uur heb ik met Hoefnagels ook een extra aanvaller ingebracht zodat we meer druk konden zetten. Pas in de slotfase lukte Adesanya de gelijkmaker nadat hij werd neergelegd in de zestien. Daarvoor hadden we al een paar kansen gekregen. Voor de koffie was RWDM beter maar wij gaven weinig kansen weg. De tweede helft was voor ons en daarom was het gelijkspel terecht. »

Vooraf had Geel voor dit resultaat willen tekenen. « Een gelijkspel tegen deze profploeg is opnieuw een knap resultaat.

Ik ben blij dat de ploeg ook mentale weerbaarheid toonde en zich niet uit haar lood liet slaan door dat tegendoelpunt vlak voor rust. In de tweede helft namen wij de partij in handen. We zijn nu al vijf weken op rij ongeslagen en blijven daardoor weg uit de degradatiezone en dat is onze enige bekommernis. Jammer van die blessure van onze doelman in de slotminuut. En nu kijken we met veel vertrouwen uit naar de grote derby tegen Westerlo », blikte de coach al vooruit.

Na de blessure van Coenen kon Geel geen wissel meer doorvoeren en daarom ging Meeus onder de lat staan. Toen hij de bal uittrapte maakte de scheidsrechter meteen een einde aan de wedstrijd. De blessure van Coenen valt uiteindelijk nog mee. Na een nachtje observatie mocht hij huiswaarts keren en de wonde in zijn nek werd gehecht.

2 commentaires

  1. Van den Eede Francis

    pourquoi pas de traduction

Donnez votre avis

Votre adresse mail ne sera pas diffuséeLes champs requis sont mis en évidence *

*

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

live webcam girls
Scroll To Top