Acceuil / Tout / Articles de presse / « scheidsrechter als dertiende man »

« scheidsrechter als dertiende man »

HLN 28-10-2013

(Francis Nevens)

« Bestolen door referee »

HERCOR (RWDM) NIET TE SPREKEN OVER ONEERLIJKE ABITRAGE

De gemoederen geraakten in de slotfase van de wedstrijd SK Heist-RWDM (3-1) behoorlijk opgehitst bij de Brusselaars. De anders zo kalme Beugnies werd uit de neutrale zone verwijderd. « Je zou van minder gefrustreerd zijn », vindt Christian Hercor, hoofd scouting. « Heist kon niet alleen rekenen op zijn twaalfde man, maar ook op de – oneerlijke – scheidsrechter als dertiende man. »

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat de thuisploeg tegen RWDM een handje wordt toegestoken door de scheidsrechter. Ook op Sint-Truiden was dat het geval toen Somé werd uitgesloten na een botsing met doelman Henkinet, waarbij laatstgenoemde eigenlijk de fout had gemaakt op de Brusselse spits en het dus normaal gezien penalty had moeten zijn voor RWDM.

« Iedereen kan een slechte dag hebben of een beoordelingsfout maken », stelt Christian Hercor.

« Maar wat de scheidsrechter vorige vrijdag heeft gedaan, was flagrant en bewust tegen ons fluiten. Was er over één fase, de eerste van drie, nog enige discussie mogelijk, dan was dat zeker niet het geval bij de tweede en derde fase die ons zonder discussie een penalty had moeten opleveren. Bij de tweede maakte Webers duidelijk een beweging met de arm en bij de derde haalde Put Somé gewoon onderuit. Als de scheidsrechter, noch de grensrechter dat niet hebben gezien, dan stel ik me toch wel vragen. Maar los van die drie penaltyfases had ook nooit Nicaise hoeven uitgesloten worden voor handspel, want voorafgaand aan die fase werd onze doelman Sourzac duidelijk gehinderd door een aanvaller van Heist. Ik ben ervan overtuigd dat 99 refs hier fout fluiten, behalve deze van vorige vrijdag. Ik hoop dat de bond dit correct zal beoordelen en Nicaise niet extra zal straffen door hem de volgende speeldag te schorsen. Hij is al genoeg gestraft geweest door na een halfuur onterecht van het veld gestuurd te worden. »

Lijnrechter

Christiaan Hercor laakte ook de provocerende houding van de lijnrechter. « Het betreft dezelfde man die er op Sint-Truiden voor gezorgd heeft dat Somé werd uitgesloten. Tegen Heist riep hij onze trainer steeds toe in de dug-out plaats te nemen, terwijl Didier Beugnies gewoon mag recht staan in de neutrale zone. Die man heeft blijkbaar iets tegen onze club. Misschien is het beter dat die man een bepaalde periode niet meer wordt ingezet in een wedstrijd bij ons, want we kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat hij ons viseert. We mogen toch verwachten dat scheidsrechters neutraal en objectief moeten zijn. Wel, dat was vorige vrijdag niet het geval, waardoor we na drie speeldagen in de tweede periode slechts één punt tellen. Bovendien werd ons een unieke kans ontnomen om weer helemaal aansluiting te krijgen met de top vijf. »

Donnez votre avis

Votre adresse mail ne sera pas diffuséeLes champs requis sont mis en évidence *

*

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

live webcam girls
Scroll To Top