Acceuil / Tout / Vermeersch sort du silence et appelle à la solidarite (NL)

Vermeersch sort du silence et appelle à la solidarite (NL)

Un match à oublier très vite pour le RWDM (08/01/2014)
Victoire anecdotique à Harelbeke

SPORTING WEST HARELBEKE 1 – 2 RWDM BRUSSELS
Les buts : 25e Somé (0-1), 60e Gounongbe (0-2), 80e (1-2).
RWDM Brussels : Sourzac (46e Van Den Eynde), N’Diaye, Kere, Labor, Cabeke (46e Zec), Nollevaux (10e Nicaise), Habarugira (30e Bellia), Seoudi, Somé (46e Gounongbe), Doudouh (46e Bouyfoulkitne), Lkoutbi (46e Tonini).

En déplacement à Harelbeke, le RWDM s’attendait à vivre une soirée tranquille, mais ce fut tout le contraire. Malgré le succès acquis grâce à des buts signés les buteurs Somé et Gounongbe, le mentor Didier Beugnies a surtout assisté aux blessures de 3 de ses joueurs ! Nollevaux a en effet dû quitter le terrain après 10 minutes pour des douleurs au dos, Habarugira s’est occasionné une déchirure aux adducteurs et Van Den Eynde souffre d’une commotion ! Des tuiles qui n’enchantaient pas l’entraîneur. « Je ne sais pas ce que nous sommes venus faire ici ce soir », lâchait-il. « Nous avons joué devant 12 spectateurs et je compte 3 blessés dans mes rangs. C’est cher payé je trouve. Demain, à Ganshoren, personne de mon noyau ne jouera ! »

Source : A.F. – La Capitale 2014

HLN 8-1-2013

(Francis Nevens)

« Laat ons nu solidair zijn »

ONDUIDELIJKE COMMUNICATIE ZORGT VOOR ONRUST BIJ RWDM-SPELERS

De voorbereiding op de terugronde verloopt voor RWDM Brussels allerminst rooskleurig. Afwachten wat dit zondag voor de camera’s van Belgacom TV tegen STVV gaat opleveren. Onduidelijke communicatie zorgt voor onrust en onzekerheid bij de spelersgroep. Voorzitter Johan Vermeersch sust en roept op: « Laat ons in deze moeilijke periode solidair zijn. Het komt in orde », verzekert hij.

De voorzitter vertoeft in het buitenland, maar keert donderdagnamiddag terug naar België. Dan zal ook Karim El Mourabet weer in Brussel zijn nadat hij de afgelopen dagen nog keihard heeft onderhandeld met de vertegenwoordigers van AS Monaco over hun toekomstige samenwerking.

De voorbereiding is allesbehalve vlekkeloos verlopen. De eerste week na de officiële hervatting op zaterdag 28 december werd er gewoon niet getraind, maar met de kaarten gespeeld. Pas afgelopen maandag hebben de spelers de trainingen hervat nadat ze hun loon van oktober hadden ontvangen en van voorzitter Johan Vermeersch de belofte hebben gekregen dat ze ten laatste maandag 13 januari hun lonen van november en december zouden betaald krijgen. Vermeersch kon die garantie geven omdat Hakan Bilgic zou getransfereerd worden naar de Turkse eersteklasser Gençlerbirligi.

Echter, omdat Hakan maandag opdook voor de training, stelden heel wat spelers zich de vraag of die transfer van Bilgic een zoveelste schijnmanoeuvre was van hun voorzitter om de gemoederen te bedaren.

« Helemaal niet », laat de RWDM-preses weten. « De trainer van Gençlerbirligi vindt dat Hakan nog niet klaar is voor het grote werk en wil hem daarom direct uitlenen aan een tweedeklasser, maar er zijn enkele gegadigden. Als de keuze is gemaakt, vertrekt Bilgic. Vergeet niet dat er een getekend contract is tussen de voorzitters van beide clubs. Als dat geen waarde heeft, dan weet ik het niet meer. »

Sociale media

« Wat me vooral stoort, is dat er via de sociale en de gewone media tendentieuze informatie de wereld wordt ingestuurd die niet gefundeerd is. Er wordt gekopieerd en overgenomen dat het een lieve lust is. Die personen voeden de onrust en onzekerheid », vindt Vermeersch, die oproept tot solidariteit.

« Ik geef toe dat we het als club financieel moeilijk hebben, maar welke club heeft dat niet. Het is elke maand de eindjes aan elkaar knopen. Bij Boussu-Dour en Tubeke, om twee ploegen te noemen, is het niet veel beter hoor. En zelfs Anderlecht, Standard en Club Brugge moeten spelers verkopen om hun balans in evenwicht te houden. Maar laat ons alsjeblieft solidair zijn en samen naar een oplossing zoeken, iedereen op zijn gebied. Staken of dreigen met een staking tegen STVV gaat de zaken niet oplossen. Integendeel, die recette kunnen we heel goed gebruiken. »

Sponsoren

« Behalve het project met AS Monaco wil ik een warme oproep doen naar de bedrijfswereld. In een Europese hoofdstad moeten er toch minstens 100 bedrijven bereid zijn om elk 5000 euro te sponsoren, waarvoor ze in ruil boardings, 4 business seats en 4 vip-diners krijgen in de resterende matchen van dit seizoen. Als we dit commercieel kunnen realiseren, dan hebben we een goeie basis om de toekomst van de club te verzekeren, want daar draait het om. Niet om mij. Ik zal nooit al het geld dat ik in de club gestoken heb recupereren.

En via co-investment wil ik gerust ‘de macht’, waarvan men denkt dat ik die alleen wil, delen. Donderdag heb ik verschillende vergaderingen ingepland om een en ander mee in beweging te zetten. Ik vraag de medewerking van iedereen die het goed meent met deze club – sponsors, supporters, sympathisanten en spelers – om op zijn manier RWDM te steunen. »

Un avis

  1. Ce qui serait intéressant sur ce site, c’est un petit résumé en FR des articles en NDLS pour ceux qui le gèrent moins bien, en quelques lignes quoi :-)

    Ca apporterait une + value!

Donnez votre avis

Votre adresse mail ne sera pas diffuséeLes champs requis sont mis en évidence *

*

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

live webcam girls
Scroll To Top