Acceuil / Tout / Articles de presse / « We slaan een nieuwe weg in » (HLN)

« We slaan een nieuwe weg in » (HLN)

HLN 31-1-2014   »We slaan een nieuwe weg in »

JOHAN VERMEERSCH BIEDT RWDM BRUSSELS NIEUW TOEKOMSTPERSPECTIEF

Het is al enkele maanden duidelijk dat de club van voorzitter Johan Vermeersch door de contacten met AS Monaco een andere richting zou uitgaan, maar uiteindelijk heeft het toch nog veel langer geduurd om een duurzaam toekomstplan uit te stippelen.

De professionalisering situeert zich op verschillende departementen. Half januari werd Charly Chapelle reeds aangesteld als nieuwe hoofd van de medische staf, zodat de spelers dagelijks kunnen opgevolgd worden. Als opvolger voor de in oktober ontslagen José Garcia werd Nicolas Van Bever binnengehaald. Zijn voornaamste opdracht bestaat erin om de bedrijfswereld warm te maken voor het product en project RWDM, dat op de korst mogelijke termijn terug naar eerste klasse wil promoveren. Het was de bedoeling om tijdens de winsterstop al enkele spelers van Monaco naar Brussel te halen met als doel mee te strijden voor de derde periodetitel, maar die ballon gaat wellicht niet opgaan omdat RWDM Brussels er niet is in geslaagd om het transferverbod op te heffen.

De komende weken en maanden zal duchtig aan het licentiedossier gewerkt worden zodat de club van voorzitter Johan Vermeersch zijn licentie zal hebben voor het komende seizoen. Dat moet meteen de echte, nieuwe start zijn voor de club die in 2003 via het stamnummer van KFC Strombeek is ontstaan. Naast de aanstelling van Jean-Guy Wallemme werd ook Frederique De Meyer als fysical trainer aan de technisch staff toegevoegd. Sadio Ba blijft T2 en tot nader order is Gabriele Peronne nog steeds keeperstrainer. De kans is echter groot dat hij vandaag te horen zal krijgen dat hij mogelijk plaats zal moeten maken voor Filip De Wilde omdat dit ook past in de professionalisering die de club voor ogen heeft.

Twee trainingen per dag

« Een van de belangrijkste eisen van Monaco was dat er 100 procent professioneel wordt gewerkt, wat betekent dat de spelers quasi heel de dag op de club zullen zijn met onder meer twee trainingen per dag. Daar de meeste mensen van de technische staf, zoals Didier Beugnies, nog een andere job hebben naast het voetbal restte ons geen andere optie om rekening houdend met de eisen van Monaco een aantal wissels in de technisch staf door te voeren. De club en ik zijn Didier Beugnies heel dankbaar voor het geleverde werk », benadrukte Vermeersch.

« We willen hem graag aan boord houden bij onze club en hebben hem daarom gevraagd of hij de leiding over de elitejeugd op zich wil nemen. In een eerste reactie was hij niet echt positief, maar ik hoop dat hij bijdraait. » « Deze maatregelen zijn een eerste stap naar verandering. Het was, is en blijft de bedoeling dat ik deze club niet langer alleen zal leiden. Wie welke functies gaat krijgen en welke verantwoordelijkheden gaat opnemen, daar zal snel duidelijkheid over komen. »

RWDM wil met steun van AS Monaco naar eerste klasse

RWDM Brussels schakelt per direct over van een semi professioneel statuut naar een full profstatuut. Daarmee voldoet het aan de belangrijkste eis van AS Monaco om vanaf volgend seizoen een verregaande samenwerking op het getouw te zetten. De club uit het prinsdom zal in een eerste fase jonge, talentvolle spelers bij RWDM Brussels stallen die nog (net) te kort komen voor de top in Frankrijk.

Ook op logistiek vlak zal Monaco steun verlenen waar mogelijk. Zo bestaat de kans dat RWDM ter voorbereiding op het nieuwe seizoen een oefenstage zal afwerken in Monaco. In een tweede fase wil de Franse topklasser ook financiële steun geven aan de club van Johan Vermeersch. Het is de vurige wens van de clubdirigenten van Monaco en RWDM-voorzitter Johan Vermeersch om de club zo snel mogelijk (terug) naar eerste klasse te brengen.

Filip De Wilde

In de komende dagen en weken zal voortgewerkt worden aan de nieuwe structuur. Nieuwe mensen zullen ongetwijfeld hun opwachting maken in het bestuur van de Brusselse club. Johan Vermeersch zal niet langer alleen de plak zwaaien, maar hij geeft (al langer) aan dat hij daar geen probleem mee heeft.

Behalve de aanstelling van Jean Guy Wallemme als nieuwe hoofdtrainer ter vervanging van Didier Beugnies is de kans groot dat Filip De Wilde, die al enkele dagen per week privétrainingen geeft aan de door Monaco geleende Martin Sourzac, één dezer dagen zal benoemd worden tot nieuwe keeperstrainer.

Jean-Guy Wallemme vindt project RWDM een uitdaging

Didier Beugnies heeft tegen Westerlo zijn laatste match als trainer geleid. Wat al een tijdje in de lucht hing, is gisteren gebeurd. De succesvolle en minzame Beugnies werd uit zijn functie ontheven en vervangen door Jean-Guy Wallemme, die vandaag aan de spelersgroep zal voorgesteld worden en ook zijn eerste training zal leiden.

« De eerste contacten met de club via Karim El Morabet dateren van een aantal weken geleden, maar zijn pas de laatste dagen concreet geworden. Het project dat RWDM Brussels voor ogen heeft sprak me onmiddellijk aan en daarom ben ik ook ingegaan op het voorstel om hier hoofdtrainer te worden. »

Hoofdstuk WS Woluwe

Jean-Guy Wallemme was in het begin van het seizoen enkele weken trainer bij de buren van WS Woluwe, waar hij echter nog voor de start van de competitie werd bedankt voor bewezen diensten. « Dat hoofdstuk heb ik al lang afgesloten. Intussen heb ik geen andere club getraind. Mijn ambitie voor de elf wedstrijden die er dit seizoen nog zijn? We gaan proberen om nog zo veel mogelijk wedstrijden te winnen. De eindronde is geen must, maar als de kans zich toch voordoet, dan gaan we die zeker niet laten liggen. »

« Ik ga proberen om nog meer uit deze groep te halen. Dat we meer dan een keer per dag gaan trainen zal zeker een voordeel zijn. Druk? Die zit alleen in een tapkraan om schuim op het bier te krijgen », omzeilde de nieuwe trainer die vraag met een kwinkslag.

Nieuwsblad 31-1-2014

Jean-Guy Wallemme traint RWDM Brussels

Het was bekend dat, indien AS Monaco bepaalde spelers bij RWDM Brussels wilde stallen, de Brusselse club professioneler moest werken. Hoewel nog steeds een transferverbod geldt, maakt RWDM werk van die verandering: Jean-Guy Wallemme is de nieuwe trainer.

Voorzitter Johan Vermeersch kwam het zelf uitleggen. ‘Vooreerst wil ik zeggen dat het veranderen van coach niets te maken heeft met het sportieve luik. Ik heb Didier Beugnies al wel honderd keer bedankt voor wat hij dit jaar sportief realiseerde.e’

‘Maar wanneer we met AS Monoca in de toekomst samen willen werken, moeten we gevolg geven aan wat zij willen. Wanneer zij spelers in Molenbeek willen laten voetballen, moet dat op een professionele manier gebeuren. Ze vragen dat er tweemaal per dag getraind wordt, vandaar deze trainerswissel.’

‘Monaco heeft die wissel niet gevraagd, ikzelf nam dat initiatief. Onze club zit intussen al zes jaar in tweede klasse. We moeten één keer terug naar eerste klasse. Overleven in tweede klasse is aartsmoeilijk. Daarom moeten er nieuwe middelen buiten de club gezocht worden.’

Kans

‘Dit jaar kregen we al de kans om Martin Sourzac en Jeremy Labor van AS Monaco bij ons te laten spelen. Dat verliep heel goed. Wanneer er nog meer spelers van de Franse topper naar hier komen, is dat prachtig.’

‘Om economisch, financieel en commercieel sterker te worden moeten er dus veranderingen komen, anders kunnen we niet op een hoger niveau geraken. Men kan niet zeggen dat ik bij de pakken blijf zitten, ik probeer tenminste iets.’

Voorlopig is de nieuwe trainer Jean Guy Wallemme aangesteld voor vier maanden als hoofdcoach. ‘Ik wil tijdens de komende elf matchen nog het maximum uit de groep halen’, zegt de nieuwe coach.

‘De derde periode is nog maar pas begonnen. Als we vlug aangepast zijn aan de trainingsessies, zit winst in de derde periode er misschien wel in. Ik was na mijn snelle ontslag bij White Star Brussel weer in Parijs gaan wonen, maar keer nu terug naar Brussel. Hopelijk kan ik de voorzitter geven wat hij wenst.’

Un avis

  1. je suis pour ce projet du moin ont voit du changement dans notre club toutefois je remercie monsieur beugnies pour sont travail au saint du club

Donnez votre avis

Votre adresse mail ne sera pas diffuséeLes champs requis sont mis en évidence *

*

Vous pouvez utiliser ces balises et attributs HTML : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

live webcam girls
Scroll To Top